ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Дарителски кръг за Стара Загора 2016

Pokana 2016На 9 декември (петък) 2016 г. в рамките на Дарителската вечер Коледна трапеза на Обединена Европа ще се проведе Дарителски кръг "За Стара Загора 2016".

Проектите, за чиято реализация ще се набират средства са:

1. Играй с приятели офлайн - детски празници
Лайънс Клуб Стара Загора - Августа
Целта на проекта е чрез серия от детски празници на открито да напомни на родителите и да покаже на децата, че игрите сред приятели са интересни и дори по-забавни от усамотеното общуване с електронните “приятели” - телефони, таблети, компютри. „Да върнем игрите на открито на нашите деца!” е мотото на проекта. Те са нашето бъдеще и наша грижа е да им осигурим весело и щастливо детство; да им дадем възможности за общуване, развитие, игри и забавление. Без електронни устройства светът е интересен, а общуването с приятели - безценно!

2. Докосни сърце - подари щастие - дари живот!
Инер Уил клуб Стара Загора
Целта на проекта е да се осигурят по-качествени медицински грижи, за да се увеличи шанса за оцеляване на недоносени бебета с тегло над 500 грама. За успеха на неонатолозите е важна тяхната професионална подготовка, но също и наличието на достатъчно нова и модерна апаратура. По проекта ще се закупи апаратура за Клиниката по неонатология към МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" (Университетска) в Стара Загора. С нейна помощ отделението за недоносени бебета ще увеличи шансовете за спасяване на човешкия живот и ще увеличи шанса повече хора да изпитат щастието да бъдат родители.

3. Музикални инструменти за НУМСИ „Христина Морфова”
Лайънс Клуб Стара Загора
Целта на проекта е да се осигурят условия за подобряване на учебния процес в НУМСИ „Христина Морфова”. Затова ще бъдат закупени нови музикални инструменти каквито училището не е получавало от 10 години насам. В момента родителите сами се грижат за инструментите, а ако те нямат възможност детето използва стари училищни. През 2017 г. ще се организира пролетен благотворителен концерт на учениците в Държавна опера Стара Загора, който ще се излъчи пряко в ефира на Радио Стара Загора и ще може да се чуе в 7 области на България.

4. За децата от Помощно училище „Любен Каравелов”
Ротаракт Стара Загора
Целта на проекта е да се подобрят условията за учене на децата със специални образователни потребности, които се обучават в Помощно училище „Любен Каравелов”. Със средствата ще бъдат закупени материали необходими за извършване на ремонт на базата на училището. В него работят много добри специалисти, които демонстрират лична ангажираност към своите възпитаници. Техните усилия трябва да бъдат подкрепени като им бъде осигурена подходяща материална база.

5. Моноспектакъл „Вселената Хайтов”
Лайънс Клуб Стара Загора - Тракия
Целта на проекта е да се представи творчеството на Николай Хайтов пред старозагорската публика, като се постави акцент върху по-младата аудитория. Театралният проект е моноспектакъл по произведения на големия български писател. Камерната зала дава възможност за по-близък контакт с публиката, към която да бъдат привлечени повече деца и младежи. Идеята е да се използва родолюбивото му творчество за обръщане към здравите български корени

6. Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди”
Граждански клуб ЛИПА
Целта на проекта е да се популяризират олимпийските спортове сред младите хора и техните родители, както и да се подпомогне развитието на детския спорт в региона. През септември Стара Загора беше обявен за Европейски град на спорта 2017 г. Чрез проекта децата ще се запознаят със съществуващите спортни клубове в града. Демонстрациите на техните връстници ще им покажат един свят на красота, отборен дух и спортно майсторство. По този начин ще ги провокираме да проявят любопитство към нещо, в което да вложат силата и енергията на младостта си.

7. ОТ младежи ЗА младежи
Младежка банка към ОДФ - Стара Загора
Целта на проекта е да се подкрепят младежки инициативи и проекти. Със средствата ще бъдат финансирани 4 или 5 малки проекта, инициирани от младежки организации или инициативни групи. Дейностите са разнообразни, но основното което ги обединява е, че те са насочени към децата и младежите на нашия град. Младежка банка насърчава доброволчеството, дарителството и подкрепя инициативността на младите хора, които искат да променят средата в която живеят чрез малки, но значими за тях проекти.

За допълнителна информация, можете да се свържете с нас на тел: 042/602155, e-mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на адрес: Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев” 14, Обществен дарителски фонд.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version