ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Възможност за безработни младежи

logoОбществен дарителски фонд набира безработни младежи между 18 и 25 години, които да участват в програмата „Посока професия”.

Програмата предлага:

- Мотивация за промяна - лична и професионална на младежи между 18 и 25;
- Повишаване на квалификацията и свързване с потенциални работодатели;
- Доброволен труд и реализиране на малки проекти в общността;
- Създаване на приобщаващ кръг от подкрепящи лица и организации / институции, които помагат на младежите да преоткрият себе си.

Програмата ще използва вече съществуващи образователни програми; ще се работи с индивидуален подход към всеки млад човек, ще се предоставя консултиране и работа с ментор за изграждане на мотивация за развитие.

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:
- да са на възраст между 18 и 25 години;
- да са безработни;
- да не учат или да са във вечерна или самостоятелна форма на обучение;
- да са мотивирани да получат нови знания и умения
- да са мотивирани да търсят работа;

Всеки, който отговаря на условията, може да кандидатства в обучителната програма „Посока професия”, като изтегли и попълни приложената анкета. Анкети можете да получите и в офиса. Попълнената анкета се изпраща на е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или лично на адрес: Обществен дарителски фонд, ул. „Граф Игнатиев” №14, телефон за връзка: 042/602-155.

Срок за кандидатстване – 9 декември /петък/ 2016 г. Одобрените ще получат обаждане по телефона и покана за среща.

Програмата „Посока професия” е възникнала преди 25 години в САЩ където се реализира под името YouthBuild. Оттогава се е превърнала в международно движение за преодоляване на младежката безработица и намаляване на социалните разходи за младежи, които могат да бъдат интегрирани на пазара на труда. В България, програмата „Посока професия” се реализира пилотно в Стара Загора. Тя се изпълнява от Фондация „Работилница за граждански инициативи” в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд - Стара Загора”, с подкрепата на Тръста за социална алтернатива и YouthBuild International.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version