ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Благотворителен тенис мач завърши с 2300 лв. дарения

DSCN2470Днес в Стара Загора, навръх празника на града – 5 октомври, Мануела Малеева игра тенис в благотворителен мач.

Мачът, който се проведе в Общински тенис комплекс – стадион „Берое”, започна с демонстрационен урок за деца. Преди началото на демонстрациите Мануела разписа картички и тенис топки на своите малки и големи почитатели.

След като игра с всяко едно от децата, някогашната трета в световната ранг листа, игра по двойки със заместник кмета на Стара Загора Красимира Чахова. Двете дами се изправиха срещу младите надежди на клуб „Августа Траяна” – Анджелина Караминкова и Александър Джамбазов. Децата представиха достойно клуба си, като показаха хъс и амбиция и се раздадоха на корта.

Същинският благотворителен мач се проведе с 30-годишния казанлъчанин – Атанас Демиров. Младият мъж изпълни детската си мечта. Той не само се запозна с легендарната тенисистка, а излезе на корта срещу нея в благотворителния мач. Играта беше оспорвана и изпълнена с много емоция и забавни моменти. Мануела се шегуваше, разказваше анекдоти от спортната си кариера и не на последно място съветваше и напътстваше опонента си.

Всеки успех на Наско, предизвикваше истински фурор сред неговите приятели и поддръжници. Агитката от казанлъшкия тенис клуб подвикваше съвети и окуражаваше младия мъж. В крайна сметка той се представи достойно и успя да вземе цели 3 сета (6:3). Играта приключи с приятелско разиграване.

В края на събитието, Мануела Малеева подари на достойния си опонент бутилка вино от Мидалидаре Естейт. "Досега не бях разписвала бутилки", се пошегува Мануела докато оставяше автографа си.

Набраните средства, в размер на 2300 лв. са в подкрепа на благотворителната дейност, която Мануела Малеева развива в Бългаия с фондация „Суисклиникал”. В Българо-швейцарската ортопедична работилница се предоставя услугата „лечение на специфични ортопедични проблеми в детска възраст” на деца от цялата страна. Средно 200 деца на година получават здравни услуги по швейцарски метод.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version