ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

За Младежка банка 2018-2019 кандидатства ОДФ

logo 1За шеста поредна година Обществен дарителски фонд – Стара Загора кандидатства пред Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в националния конкурс по програма „Младежка банка“. Конкурсът е отворен за организации, които работят в младежката сфера в общини с население над 30 000 души.

Младежката банка е екип от млади хора (от 14 до 25 г.), които набират средства от дарители, с които финансират младежки идеи на конкурсен принцип. Така те имат реална възможност да допринесат за по-добрия живот в общността.

Проектът дава възможност за развитие на важни умения – лидерство, умения за презентиране, работа в екип, комуникационни умения. Участниците повишават знанията си в областта на филантропията и придобиват опит в управлението на дарителски програми „от младежи за младежи“.

Програма „Младежка банка“ се финансира на национално ниво от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата стартира у нас през 2012 г., а от тогава до сега, ФРГИ е обучила повече от 300 младежи в управлението и развитието на дарителски програми. Обучените младежи са привлекли повече от 500 свои връстници като доброволци в екипите на Младежките банки. На национално ниво сумата набрана от Младежките банки надвишава 250 000 лв. С всички тях младежите са подкрепили близо 150 идеи на свои връстници. Проектите, финансирани от Младежките банки са достигнали до повече от 450 000 младежи от цялата страна. През последните години моделът Младежка банка придобива все по-голяма популярност както на местно, така и на национално ниво.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version