ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Нови пиана за НУМСИ

20191008 193726На 8 октомври в зала „Христина Морфова” на музикалното училище се проведе първият концерт на новия роял „Петроф”.

През юни тази година, НУМСИ „Христина Морфова” получи като дарение роял „Петроф” закупен от Швейцарско-българска културна асоциация. Роялът беше закупен след серия от благотворителни концерти, които се проведоха в Швейцария и България.

В концерта участваха деца от началните класове, както и пианистките Михаела Стефанова и Сабина Ангелова бивши възпитанички на училището и представители на Швейцарско-българска културна асоциация.

За да демонстрира възможностите на рояла Михаела Стефанов изпълни произведението „Черна Земя” на съвременния турски пианист и композитор Фазил Сай.

Новият проект на Швейцарско-българска културна асоциация е да се подменят всички 14 пиана в училището, които са напълно амортизирани, а на някои от тях дори им липсват клавиши.

В училището са доставени четири от новите пиана. Необходими са средства за покриване на транспортните разходи, за което организаторите разчитат на дарения на любителите на музиката.

Дарения могат да се направят по сметка на Швейцарско-българска културна асоциация

Schweizerisch – Bulgarischer Kulturverein
Банкова сметка:
IBAN: CH87 0025 4254 1926 48M1 P
SWIFT/BIC: UBSWCHZH80A

Или в България по сметка на Обществен дарителски Фонд Стара Загора
Банкова сметка:
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02
BIC: FINVBGSF
Основание: дарение пиана

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version