ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Дарения в помощ на Македония

donacii enСлед проливните дъждове, отнели живота на повече от 20 души в съседна Македония, Червеният кръст разкри сметка за получаване на дарения.

Следобеда на 6ти август 2016 г. в Скопие започва да вали дъж, който продължава през цялата нощ. Най-големи количества валеж падат през нощта, като достигат до 95 л на кв.м. От метеорологичната служба на Република Македония съобщават, че това се равнява на средното количество за целия месец август.

В последалото наводнение загиват 23 души, а други се водят за безследно изчезнали. Тежко пострадали са градовете Скопие и Тетово, както и села в северната част на страната. В засегнатите райони е обявено двуседмично бедствено положение, а 8 август 2016 г. е обявен за Ден на национален траур.

За справяне с бедствената ситуация, Чеврвеният кръст на Република Македония е разкрил сметка за набиране на дарения и от чужбина.

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

Повече за начините по които да дарите можете да научите от страницата на Червения кръст. 

От българска страна за Македония са заминали 12 пожарникари, както и два екипа на аварийно-спасителното звено на Столичната община, оборудвани с техника за оказване на помощ на хората и овладяване на последиците от наводнението. ".... Трябва да се подкрепяме в тези тежки ситуации и да мислим отвъд държавните граници, тъй като за природата и нейните стихии те не съществуват.", сподели Борислав Сандов, съпредседател на партията на Зелените в профила си във фейсбук.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version