ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Спортна инициатива набира средства за профилактични прегледи

rotari2Благотворителна инициатива обединява два клуба от семейството на Ротари. Ротаракт клуб и Ротари клуб в Стара Загора организират спортно събитие за набиране на средства за предоставяне на безплатни профилактични прегледи.

Двата клуба, канят старозагорци да се включат в общата кауза „Спортувай с Ротари”. Средствата които се набират са за профилактични прегледи на едни от най- разпространените заболявания на нашето време: Рак на млечната жлеза, Диабет, Хипертония (високо кръвно налягане), Хронична обструктивна белодробна болест.

Основната цел на организаторите е популяризиране на идеята за превенция на тези заболявания. Лечението и получаването на адекватна помощ е наше право, но профилактиката и грижата за бъдещето е наше задължение.

Повече информация за заболяванията и защо е важно да се правят профилактични прегледи можете да намерите във фейсбук страницата на събитието.

Спортното събитие ще се проведе на 17 април – неделя, в Новия парк. То включва три инициативи - крос от 10:30 часа, футболен турнир от 11:00 часа и боулунг турнир, който ще се проведе от 18:00 часа в бар „Карамел”.

rotari

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version