ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Безплатни прегледи за детското зрение

birdЛайънс клуб Стара Загора Августа осъществява благотворителна дейност, традиционно свързана с един от приоритетите за Лайънс движението – профилактика на зрението и помощ за незрящи. Започва първи етап от безплатни профилактични прегледи на зрението при деца от детските градини.

От 15 до 23 април в Стара Загора в рамките на кампанията „Оригами за надежда - Дари звезди в детските очи“ ще се проведат безплатни профилактични прегледи за откриване на очни заболявания при деца от 5 до 7 годишна възраст. Прегледите ще се извършват от д-р Минчева в Оптика Класик, бул. „Цар Симеон Велики” 117 след записване на тел. 042/603006. Графикът предвижда прием за прегледи в удобно за родителите и децата време, включително в събота. Информация ще бъде оповестена и в детските градини и училища.

Профилактичният скрининг на детското зрение ще се проведе на няколко етапа в рамките на цялата 2016 година, като има за цел да се открият отклонения в зрителната острота и други нарушения на зрението при деца в последна група на детските градини и предучилищна възраст. Тази възраст е особено важна за откриване и лечение на зрителни проблеми. Откриването им в ранна детска възраст позволява да се приложи подходяща терапия за нормално развитие на зрителната система.

Кампанията за детско очно здраве се организира и финансира от старозагорския Лайънс Клуб Августа със събрани средства на благотворителен бал на клуба, проведен наскоро. За привличане на дарения за каузата допринесоха и хартиените фигури оригами, изработени от старозагорски деца с помощта на японката Хидео Токуно от гр. Шипка и от приятели на клуба.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version