ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Средства за имплант

gratitude 3Господине, ще платим импланта на леля ви. Отсреща чувам само плач. Чували ли сте някога по телефона как човекът отсреща се срива? Просто така. Възрастен мъж, който плаче като малко дете и само повтаря „Благодаря ви!”

Не знам как този мъж беше стигнал до офиса ни. Дойде носейки една кутия, която Кръвния център дава на кръводарителите. Пътувал цяла вечер от Варна, за да дари кръв за леля си, която е настанена в УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“. Жената, която е 45 набор пада в дома си. Предния ден Васил е трябвало да организира линейка от другия край на страната, да се обади да разбият входната врата, за да може да влезе екипа. Лекарите са категорични - за операцията е нужен имплант, който струва 1500лв.

Човекът е пенсионер с малка пенсия и задължения. Дори фирмите за бързи кредити през които е минал на път за нашия офис са му отказали пари. Отне ни известно време да се свържем с лекуващия лекар, да потвърдим историята, да говорим с доставчика на пироните, да уточним процедурата.

Следобед преведохме парите, пуснахме платежното на болницата и на доставчика. Обадихме се на Васил и му казахме, че операция ще има и че лекуващият лекар ни е обещал, че ще направи всичко възможно тази жена да ходи отново. Беше ми неудобно да слушам как възрастен мъж плаче по телефона.

Фондацията не разполага с фонд за подобни случаи. Платихме импланта от оперативния бюджет на офиса. 1500 лв. са изключително голяма сума за една неправителствена организация.

Който желае може да ни подкрепи като изпрати средства по сметка на ОДФ:

ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД - СТАРА ЗАГОРА
РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG31RZBB91551004289402
основание: дарение имплант

Който желае, може да получи повече информация за пациентката, лекуващия лекар и доставчика на продукта. Фактурата ще получим след като мине операцията утре и продуктът е бил използван, но можем да предоставим платежно.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version