ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Солидарност с бягащите от войната в Украйна хора

УкрайнаБезумната война в Украйна взема своите жертви, включително и от мирното население. След първоначалното стъписване и вцепенение, световната демократична общност вече обединява усилията си в подкрепа на украинския народ, там живеят и над 200 000 българи.

България също проявява своята солидарност. Освен правителството и Българския червен кръст, много спонтанно сформирали се граждански организации и групи вече работят активно в подкрепа на украинските бежанци, включително с лични средства и транспорт. Стара Загора също може и трябва да съдейства организирано и активно на изпадналите в беда украински граждани, напускащи родината си.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен Дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Стара Загора и младият Творчески колектив „На улицата“ обединяват усилията си за осигуряване на транспорт, посрещане, първоначално обгрижване, жилищно настаняване и осигуряване на работа на украински бежанци. Към тази организирана общност са поканени да се присъединят и други структури и групи, които ще работят в координация с националните и местни власти.

Призоваваме бизнеса и старозагорските граждани да заявят солидарната си подкрепа с украинските бежанци чрез:

- заявяване на готовност за приемане и временно настаняване;
- назначаване на работа.
- решаване на въпроси – бежански, семейни, настаняване на деца в детски заведения и училища и други.

Финансова помощ за първоначално съдействие на бежанците можете да превеждате по банкова сметка на

Обществен дарителски фонд – Стара Загора
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D
банков код: FINVBGSF
основание: Украйна

За изразходването на средствата ще получавате подробна информация и отчет.

Заявка за подкрепа можете да изпращате на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на имейлите или в офисите на участващи организации. Веднага след това ще получите допълнителни инструкции.

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version