ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Нужни са още 30 хил. лева за апаратура за онкологични изследвания

imagesСъбрани са близо 2/3 от сумата необходима за закупуването на автоматичен апарат за имунохистохимия за нуждите на Комплексен онкологичен център – Стара Загора.

През месец юли започна дарителска кампания за закупуване на апарат за имунохистохимия за нуждите на Комплексен онкологичен център – Стара Загора. КОЦ – Стара Загора е регионален център за лечение на пациенти с онкологични заболявания от областите Стара Загора и Сливен, а за специфични медицински изследвания и на пациенти от Хасковска, Ямболска и Кърджалийска области. Регистрираните пациенти за постоянно диспансерно наблюдение, периодични прегледи и изследвания са 20 000. Всяка година има около 2000 новорегистрирани онкологично болни.

Центърът разполага с необходимия кадрови потенциал, съгласно Медицинските стандарти, но е необходима непрекъсната подмяна на остарялата диагностична, терапевтична и операционна апаратура, както и внедряване на нови методи и средства за диагностика и лечение.

Точната диагноза е една от най-важните предпоставки за планиране и провеждане на най-адекватното за всеки пациент лечение. Възможностите на съвременната онко-терапия са големи, но те имат стойност само при точна и навременна диагноза.

Нужни са още 30 хиляди лева, за закупуването на автоматичен апарат за имунохистохимия, който ще допринесе за повишаване качеството на работата – намаляване разхода на реактиви, значително съкращаване времето за получаване на резултатите, разширяване на диагностичните показатели чрез добавяне на нови изследвани параметри, елиминиране на човешката грешка и не на последно място предпазване на персонала от вредното въздействие на работните реактиви и оцветители.

До този момент средства са дарили редица организации, бизнеси, частни лица. Подкрепете и вие кампанията като направите дарение на:

Обществен дарителски фонд – Стара Загора
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53
банков код: FINVBGSF
основание: Дарение КОЦ Стара Загора

За договор за дарение можете да ни потърсите на тел.: 0884842933 или на е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кампанията се провежда под патронажа на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version