ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД, Стара Загора

Switch to desktop

Еко хепънинг МЛАД И ЗЕЛЕН

web RecycleDayЕко хепънинг „Млад и зелен” организира екипът на Младежка Банка Стара Загора на 13 април от 14:00 ч. пред сградата на Община Стара Загора (на Гъбата).

Ще бъдат направени траш арт инсталации, демонстрационни арт ателиета, в които всеки ще може да изработи или закупи различни предмети от отпадъчни материали. Също така, всеки гражданин ще може да подкрепи инициативата като донесе пластмасови и хартиени отпадъци, които ще се събират на специално предназначено за целта място.

Кампанията се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, Търговско промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, ГО Екоцентър – Стара Загора, Нелсен Чистота ООД, МОЛ Галерия - Стара Загора.

Гост на събитието ще бъде Юлиян Попов – министър на околната среда и водите.

Хепънинга е част от еко кампанията за набиране на средства. Събраният финансов ресурс ще бъде използван за финансиране на младежки проекти. Кампанията включва още:
- Състезание между училищата за най-голямо количество събрани пластмасови и хартиени отпадъци (11 април).
- Ангажиране на местния бизнес и институциите – местните фирми и институции могат да подкрепят кампанията, като „даряват“ пластмасовия и хартиен отпадъчен ресурс от своята дейност.

Моделът "Младежка Банка" е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Основни принципи на работа са младежко участие и подобряване качеството на филантропията, осъществявана от млади хора за млади хора.

Приканваме всички граждани, фирми и институции да подкрепят младежката инициатива. Повече информация можете да получите на тел. 042 602155, или е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Младежка банка Стара Загора е организация към Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора и се подкрепя от Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Тя е част от програма „Младежка банка“ на ФРГИ, осъществяваща се с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот".

Copyright © 2011 Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Всички права запазени. Сайтът е обновен по проект „Институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Развитие на обществените фондации в България (юли 2011 – юни 2013) с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Top Desktop version